Tuvalet ortak kullanılan bir alan olduğu için ve bakterilerin daha kolay çoğalıp sağlığı tehdit ettiği için temizliğine daha çok önem vermek gerekir. Özellikle tuvaleti kullanan kişi sayısı arttıkça detaylı temizliği daha zor olmaktadır. Bunun için daha yoğun bir şekilde tuvalet, klozet temizliği yapılmalı ve daha titiz olunmalıdır. Tuvaleti kullanan kişileri özellikle el yıkama ve lavabo tuvalet temizliği konusunda uyarmalı, sağlığı tehdit edecek koşullardan kaçınılmalıdır. Böylelikle tuvaletteki ve klozetteki bakteriler bir nebze olsun azalmış ve çoğalması engellenmiş olacaktır. Klozet ve tuvalet temizliğinde kullanılan deterjanlar bu bakterilerin yok olmasını sağlayacaktır. Temizlikte kullanılan ürüne önceden karar vermek gerekir. Kimyasal deterjan mı yoksa evde bulunana dezenfektan ürünleri mi tercih edeceksiniz bunu bilip işe başlamak sizin ve çevrenizdekiler için önemlidir. Kimyasal deterjanlar bakterilerin yok olmasını daha kolay bir şekilde gerçekleştirirken bu ürünlerin kokularını solumak size zarar verecek ve çevreye büyük oranda zarar verecektir. Evde bulunan malzemelerle yani sirke, karbonat, su ile de bakterilerin ölmesini sağlayacak ve temiz bir ortam yaratırken sağlığınızdan olmayacaksınız.
Klozet temizliği aslında titizlik ve detay ister. Özellikle klozetin kıvrımlı bölgelerinde çok fazla bakteri bulunur. O bölgelere temas edilmediği takdirde tam anlamıyla hijyenik ortam oluşmamış olur. “Sararmış klozet nasıl temizlenir?” sorusunda aslında sararan bölgeleri iyi bir şekilde dezenfekte etmek ve her tuvalete girildiğinde sifonu çekmek, tuvalet temizliğini yapmak klozetin sararmasını önleyecektir.
Sararmış Klozet Nasıl Temizlenir?
- İlk olarak temizliğe başlamadan kullanacağınız ürünleri yarım saat öncesinden dökerek ya da klozeti temizleyeceğiniz bölgelere sprey yardımıyla ulaştırın. Bu süre zarfında kimsenin tuvalete girmesine izin vermeyin.
- Sonrasında temizliğe tam anlamıyla başlamadan mutlaka eldiven ve maske takın. Taktığınız eldivenleri başka yerlerde kullanmamaya dikkat edin.
- Klozetin sarı bölgeleri, kıvrımlı alanlarını özellikle fırçalamaya dikkat edin. Bu alanlar yoğun şekilde bakteri bulundurur.
- Klozetlerin ara detaylarına deterjanlar ulaşamıyorsa sprey alarak içine deterjanı koyun ve temizliğe başlamadan sar bölgelere, minik aralara sıkarak mikropların kırılmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle daha hijyenik olacaktır.