Mangal Izgarası Nasıl Temizlenir?

Tel ve döküm mangal ızgarası temizleme yöntemleri

Bahar ve yaz aylarının en güzel aktivitelerinden biri şüphesiz pikniklerdir. Piknikler hem aile hem de sevdikleriniz ile güzel vakit geçirmek için planlanan genellikle hafta sonu yeşil alanlarda yapılan bir eğlencedir. Piknikte hem dinlenişmiş olur hem de sohbet etme fırsatı yakalayan bireyler psikolojik açıdan rahatlar. Piknik olur da mangal olmaz mı peki? Tabii ki hayır, en sevilenler arasında köfte, tavuk kanatlardan oluşan lezzetler mangalda ayrı bir tatlanır. Bir de yanında sevilen sebzeler oldu mu tamamdır. Ama mangal yandıktan sonra ızgara temizliği vardır. Mangalı genellikle erkekler yakar ama sonrasında temizliği kadınlara düşer. Mangal yakmadan ve mangal yandıktan sonra birkaç yöntem kullanarak ızgaralar kolay bir şekilde temizlenir. Burada önemli olan ızgara temizlerken kişi mutlaka eldiven takmalı ve deterjan kullanacaksa kullanım talimatlarını okumalıdır. Ayrıca ızgara temizliğinde yoğun olarak deterjan kullanılacaksa ızgara bol su ile yıkanmalı ve deterjan kalıntısı bırakılmamalıdır.

Mangal ızgarasını temizlemek için özel deterjanlar vardır. Bu deterjanlar kullanıldığında daha kolay temizlenebilir fakat bu ürünler her yerde bulunmayabilir ve fiyat bakımından yüksek olma ihtimali vardır. Bu yüzden her yerde bulmak zor ve alınamayabilir. Bunun için mangal yakmadan ızgaraya yağ sürdükten sonra yiyecekler pişirilmelidir. Böylece mangal sonrasında ızgara hemen temizlenebilir. Bunun haricinde sık kullanılan yöntemler vardır. Bunlar arasında yaygın olan deterjanla temizlik olduğundan mutlaka öncesinde maske ve eldiven takmalısınız. Aksi takdirde cildinize ciddi anlamda zarar verebilirsiniz.

Mangal Izgarası Nasıl Temizlenir?

  • İlk olarak mangal ızgarası yanmasın ve sonrasında temizlik kolay olsun derseniz ızgarayı yağlayın. Bu yöntem mangal yanarken yiyeceklerin kuru olarak ızgaraya yapışıp yanmasını da engeller.
  • İkinci işlem biraz zahmetli olsa da ızgaranın iyi bir şekilde temizlenmesini sağlar. Mangaldan sonra ızgaraya evde kullanılan cam sil sıkılmalıdır. Sonrasında sarılıp en az yarım saat bir saat bekletilmelidir. Sonrasında süngerin yumuşak kısmına cif dökülmeli ve ızgara yıkanmalı ardından çıkmazsa tele cif dökülmeli ve ızgara ovulmalıdır.
  • Kuru tuz kullanımı en etkili yöntemlerdendir. Kuruyan ızgaranın üzerine tuz serpilmelidir. Sonrasında kuru süngere de tuz dökülmeli ve ızgara ovulmalıdır. Tuz ızgaranın kolay ve etkili bir şekilde temizlenmesini sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir