Kızamıkçık Nedir Belirtileri ve Tedavisi

Kızamıkçık Nedir Belirtileri ve Tedavisi

Kızamıkçık özellikle küçük çocuklarda görülen bir virüstür. Virüs vücutta çeşitli kızarıklıklar ve döküntüler çıkararak kendisini göstermektedir.Bulaşıcı hastalıklar arasında yer alır ve mutlaka uzman kontrolünde takibi yapılması gereken hastalıklardan biridir.

Kızamıkçık Çocuklarda hafif seyirli bir hastalık olmasına rağmen, hamile kadınlarda ortaya çıkması halinde, bebeğe bulaşarak beyin, kalp, göz bozukluklarıyla doğmasına neden olmasından dolayı, çok tehlikeli bir hastalık olabilir kızamıkçık.

Kızamıkçık Belirtileri
1-2 gün süren soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, hafif ateş, kulak arkası ve ensedeki lenf bezlerindeki büyümenin ardından, yüzden başlayıp hızla vücuda yayılan pembe renkte, lekeli döküntü görülür. Bebeklerde ve çocuklarda bazen belirtiler çok nadir görülüp atlatılabiliyor. Kızamıkçık tehlikeli mi en çok akla gelen sorulardan biridir. Çocuklarda dikkatli izlenmesi gerekir ve özellikle hamilelerle temas ettirilmemelidir. Bunun nedeni hamilelikte riskli ve tehlikeli bir hastalık olmasından dolayı kişiler korunmalıdır. Kızamıkçık nasıl hangi yollarla bulaşır? Hasta olan kişinin öksürmesi, hapşurması ya da onun eşyalarının kullanılması ile temas edildiğinde kişiye hastalık bulaşır. Solunum yolu, hasta kişilerin eşyalarını kullanma ile kızamıkçık bulaşır. Bu nedenle hijyen kurallarına dikkat edilmeli ve mümkün olduğu kadar kişilerle temas edilmemelidir.

Kızamıkçık Tedavisi Nasıl Olur?
Kızamıkçık Tedavisi ve kızamıkçık aşısı
Kızamıkçık aşısı, kabakulak ve kızamık aşısı ile birlikte 12. Ve 15. ayda yapılmaktadır. Ayrıca tüm kız çocuklarında daha önceki aşı durumuna bakılmaksızın 11-15 yaşları arasında aşı tekrarlanmalıdır.
Bütün döküntülü hastalıkları geçirmekte olan çocuklar, kesinlikle hamile kadınlarla temas ettirilmemelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir