Kadınlar günlük hayatlarında kendilerini daha iyi ve enerjik hissetmek için makyaj yapar. Evde, işte ya da herhangi buluşmada kadınlar çekici görünmekten hoşlanır. Makyaj yapmak her zaman kolay olmayabilir. Özellikle zaman yönünden kısıtlı olan bireyler son zamanlarda kalıcı makyaj uygulamalarından faydalanmaktadır. Kalıcı makyaj işlemlerinde kişiler ister bölgesel olarak işlem yaptırabilir ya da tamamen makyaj yaptırarak her zaman istediği görünümü elde edebilir.
Kalıcı makyaj uygulama yapan merkezlerin seçimine oldukça dikkat edilmelidir. Bireyler mümkün olduğu kadar gideceği güzellik merkezlerini araştırmalı ve müşterilerinin yorumlarına ulaşmalı, yapılan önceki işlemleri incelemelidir. Kalıcı makyaj nedir? Dudak, kaş, dolgu, 3D kıl tekniği gibi cildin renklenmesi ya da kıl tekniğini ekimi ile bölgesel olarak işlem yapılması işlemine kalıcı makyaj denir.
Kalıcı Makyajda Neler Yapılır?
Kalıcı makyajlar bölgesel olarak uygulanır. En çok uygulanan alanlar ise kaş, göz, 3D şekillendirme için yüzün tamamı ya da dudaktır. Kaş ekimi, şekillendirme için kıl ekme ya da alma tekniği uygulanabilir. Aynı zamanda kaşlarını her gün renklendirmek isteyen kişiler microblading işlemi yaptırarak istediği renk tonunda kaşlara sahip olabilir. Böylece bireyler istediği renk kaş elde eder ve zaman kazanır.
Kalıcı Eyeliner Nasıl Yapılır?
Günlük makyaj rutininde eyeliner kullanmayı seven kadınlar için oldukça pratik çözüm olan kalıcı eyelinerdır. Ancak uygulama yapan merkezin iyi seçilmesi ve işlemde titiz çalışması gerekmektedir. Kirpik diplerine iğne yardımı ile pigment entegre ederek renk verilme işlemidir.
Kalıcı Eyeliner Ne Kadar Kalır?
Kaliteli ve düzgün şekilde yapılan kalıcı eyeliner işlemi en kısa sürede 2 yıl kadar dayanır. En uzun süre kalıcı eyeliner ise 3 yıl kadar dayanır. Eğer sonucundan memnun kalınırsa ve eyeliner silinmeye başlanmışsa kişi tekrar aynı işlemi yaptırabilir. Kalıcı eyeliner işlemi yapıldıysa yaklaşık olarak 48 saat makyaj yapılmaması ve kirpik diplerine su değdirilmemesi gerekir. Kalıcı eyeliner kirpikleri döker mi? İşlem yapılan merkez titiz ve hijyenik çalışma koşullarına sahip değilse görme kaybı, göz şişkinliği, kirpik dökülmesi gibi önemli sorunlara neden olabilir. Bu nedenle mutlaka uzman kişilerin olduğu güzellik merkezleri tercih edilmelidir.
Kalıcı Makyaj Dudak Renklendirme İşlemi Nasıl Yapılır?
Kişilerde uçuk sorunu varsa pigment kaybı meydana gelebilir. Aynı zamanda dudakları çok solgun kişiler güvenilir merkezlerde dudak renklendirme işlemi yaptırabilir. Kişinin istediği renk tonu seçilerek dudaklara iğne yardımı ile aktarılır. İlk gün koyu olan dudaklar sonraki günlerde doğal ve istenilen renk tonuna dönüşür. Dudak renklendirme işlemi ne kadar sürer? Genellikle bir buçuk saat ya da iki saat sürmektedir. Bu durum güzellik merkezinin uygulama süreci tutumu ve bireylerin istekleri ile şekillenir.
Kalıcı Makyaj Kimlere Uygulanmaz?
Bireyler kaş şekillendirme ya da renklendirme, dudak renklendirme, kalıcı eyeliner yaptırmak isteyebilir. Ancak bu tarz kalıcı ve kimyasal ürünlerin kullanılacağı işlemler yapılmadan önce kişiler uzmana görülmeli ve onay alındıktan sonra işlem yapılmalıdır. Kalıcı makyaj uygulanmayacak kişiler:
- Acı eşiği yüksek ve panik atak problemi olan kişilerin yanında destek olması için bir yakının gelmesi gerekir.
- Hemofili hastaları
- Emziren kişiler ve hamileler ya da şüphelenenler
- Egzama hastası olanlar
- Cildi hassas olan kişiler
- Kanser hastaları
- Şeker hastalarına sadece pudralama işlemleri yaptırabilir. Bunun haricinde diğer işlemler yapılmamaktadır.
Kalıcı Kaş Makyajı Nasıl Silinir?
Kalıcı kaş makyajının diğer adı kaş kontürüdür. Uygulama için güzellik merkezlerinden yardım alındıysa silinmesi için de güvenilir, işinde uzman güzellik salonlarına gidilmesi gerekir. Kalıcı kaş makyajı silme işlemleri genellikle bir seansta tamamlanır. Kişiler çok fazla kaş kontürü işlemi yaptırdıysa ve fazla boya, hatalı işlemler varsa bu durumda seans sayısı uzayabilir. Bu durumlarda güzellik salonları indirim uygulayabilir. Eğer kişi tekrar kaş renklendirme işlemi yapılması istiyorsa buna uygun işlem sırası belirlenerek seanslar hazırlanır.