Banyodan Sonra Bile Ter Kokusu

Banyodan Sonra Bile Ter Kokusu

Duyu organlarımızın en önemli bölgelerinden biri kokudur. Koku duyusunu en çok etkileyen ise kişilerin kendi ten, ter kokusudur. Ter kokusunu önlemek için birçok yöntem bulunur. Ancak bazı durumlarda kişilerin ter kokuları oldukça yoğun ve baskındır öyle ki banyodan sonra bile ter kokusu olması mümkündür. Bunun nedenleri arasında hormonların değişimi, ağır baharatlı yiyeceklerin tüketilmesi, vücutta biriken bakterilerin çoğalması sayılabilir. Bu durumları tespit etmek için kişiler sıklıkla yıkanmalı, yıkandıktan sonra roll on ya da deodorant kullanmalı ve yiyeceklerinin az baharatlı dengeli ve sağlıklı olmasına dikkat etmelidir. Bunları denediğinde de herhangi bir şekilde ter kokusu gitmez ise bir uzmana danışarak tahlil yaptırabilir. Uzmanlar çıkan sonuçlara göre kişiyi yönlendirir ve yoğun ter kokusu giderilebilir.

Yoğun ter kokusu oluşması istenmiyorsa düzenli aralıklarla cilde iyi gelecek şekilde epilasyon yapılarak tüylerden arındırılmalıdır. Tüyler terlemeyi artırarak yoğun bakteri oluşumuna sebep olarak ter kokusuna neden olabilir. Bu nedenle kişinin cildine uygun yöntemlerle epilasyon yapılmalı, cilt temizliği ve bakımına önem verilmelidir.

Ağır Ter Kokusu Neden Olur?
Terlemek kişiler için oldukça sağlıklı ve gereklidir. Bireyin vücudunda biriken toksin, metalleri atmasına yardımcı olur. Bakterilerin atılması, kilonun ve vücut ısısının korunmasını sağlar. Aynı zamanda bireyi hastalıklara karşı koruyucu kalkan görevi görür. Bu nedenle bazı markalarda roll on özellikleri arasında terleme önleyici ürünler bulunur. Bu ürünler tercih edilmemeli onun yerine terleme önleyici değil ter kokusunu önleyen ürünlere yönelmek gerekir. Banyodan sonra ter kokusu olması bir hastalık belirtisi ya da kişinin genel vücut temizliği, beslenmesi ile alakalı olduğunu gösterebilir. Ter kokusunun nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Ağır, baharatlı yiyeceklerin tüketilmesi
  • Az su içilmesi
  • Epilasyon süresinin çok uzaması
  • Yıkanma sıklığının düşüklüğü
  • Hormon değişimleri
  • Enfeksiyon
  • Vücut fonksiyonlarında meydana gelen değişiklik yani farklı hastalıklar
  • Genetik özellikler
  • Düzenli ya da belirli dönemlerde kullanılan ilaçlar
  • Bazı duygu değişimleri ve yoğun öfke, kızgınlık

Hangi Hormon Ter Kokusu Yapar?

Hormonların değişimi ve farklı hastalıklar nedeniyle ter kokusunda yoğunlaşma, terlemede sıklık görülebilir. Ter kokusuna neden olan hormon dihidrotesteron olarak bilinir. Adından da anlaşılacağı üzere erkeklik hormonunun bir çeşidi olarak bilinir ve farklı nedenlerle vücutta değerleri yükseldiğinde ter kokusunda yoğunluk hissedilebilir. Menapoz, hormon değişimleri nedeniyle ter kokusunda artış gözlemlenebilir.

Vücudun Güzel Kokması için Ne Yapılmalı?

Bireyler hoş kokmak için kişisel bakımına, su tüketimi ve dengeli beslenmeye önem vermelidir. Bunun dışında sağlık kontrollerini ihmal etmemelidir. Duş almalı ve sonrasında içeriği temiz roll on kullanabilir. Bunun dışında düzenli epilasyon yapılmalı, hafif sağlıklı şekilde beslenmeli ve su tüketimine önem vermelidir. Yıkandıktan sonra temiz kıyafetler giyilmeli, çamaşırların temiz olduğundan emin olunmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir