Parke Temizliği Nasıl Yapılır?

Ahşap parke temizliği yaparken ne kullanılır ve nasıl yapılır?

Ev dekorasyonu birçok kişi için önemlidir. Mobilyalar, ev aksesuarlarının uyumu, parkeler, tüller her bir detay oldukça önemlidir. Son zamanlarda eşyaların yerleştirilmesiyle ilgili birçok yazı, program yapılsa da dizayn da kişinin beğeni ve zevki ön plana çıkmaktadır. Özellikle yeni evlenen kişiler dekorasyon ile ilgili dergilerden ilham almalı ve aksesuarları seçerken uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Her şey uyumlu olur da yerler ihmal edilir mi? Tabii ki hayır, parke seçimi, rengi, deseni de ev içinde olmazsa olmazlardandır. Özellikle modern bir görünüm sevenlerin tercih ettiği ve temizleme kolaylığı açısından sıklıkla kullanılan parkelerdir. Parke çeşitleri kendi içerisinde üçe ayrılır. Bunlar: Laminat parke, Lamine parke ve Masif parkedir. Laminat parke Hızlı işlenen, ucuz olan ve çevreci özelliklerinden dolayı sıklıkla tercih edilir. Lamine parke, ahşap malzemelerin üst üste kullanılmadır ve daha çok malzeme harcanır. Masif parke ise yapılması oldukça güç ve uzun zaman alan parke çeşididir. Burada kişinin ustalığı önemlidir.

Parke seçimi mobilya ve ev eşyaları ile uyumlu olduğu zaman daha şık bir görünüm elde edilir. Önemli olan bir diğer konu ise parke temizliğidir. Parke temizliği belirli aşamalarda gerçekleşir ve temizlik belirli periyotlarda tekrarlanmalıdır. Hem hijyenik açısından hem de görünüm açısından haftada bir kez doğru bir şekilde parke temizliği yapılmalıdır.

Parke Temizliği Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak parke temizliğinde belirli temizlik zamanları oluşturulmalı ve mutlaka haftada bir kez parkeler temizlenmelidir.
  • Temizliğin ilk aşaması süpürmektir. Parkelerin üzerini çizmeden kalıntı, tozları çekmek gerekir. Özellikle süpürge uçlarının biraz yukarıdan olmasına özen gösterilmelidir. Böylece parke çizilmeleri önlenecektir.
  • Tam anlamıyla parke temizliği yapılıyorsa ince süpürge ucu takılarak temizlenecek alanın girintili çıkıntılı yerlerinde olan tozlar çekilmelidir. Böylece parkelerin tekrar tozlanması ve kirlenmesi gecikecektir.
  • Toz ve kalıntılar alındıktan sonra ıslak olmayan nemli bir bezle ya da iyi sıkılmış bir vileda ile parkeler temizlenmelidir.
  • Bu suların içerisine yoğun kimyasal içeren deterjanlar yerine parkeler için özel üretilmiş deterjanlar konulabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir