Hamilelikte Fındık Yemek

Hamilelikte Fındık Yemek

En sevilen ve ülkemizde sıklıkla tüketilen kuruyemişler arasında fındık yer alır. Fındık hamilelikte de tüketilebilen besin değeri oldukça yüksek olan bir kuruyemiştir. Kavrulmuş ya da çiğ olarak tüketilebilir. Özellikle hamilelikte fındık yemek bebek gelişimi ve annenin sağlığı açısından son derece önemlidir. Hamilelikte ilk üç ayda beslenme oldukça önemlidir özellikle düşük ya da tehlikeli gebelik geçirenler için doktorun önerdiği şekilde beslenme, dinlenmek gerekir. Fındığın içerisinde folik asit, vitamin, besleyici yağ ve mineral bulunduğu için hamileliğin daha sağlıklı şekilde geçmesine yardımcı olur. Bu nedenle hamileler gün içerisinde ara öğün olarak fındık, çeşitli sağlıklı kuruyemişler tüketebilir. Fındık ile birlikte siyah üzüm tüketildiğinde hem folik asit hem de kan yapımı desteklenir. Bu da bebek ve annenin sağlığının korunması, değerlerin daha iyi çıkmasında etkili olur.

Hamilelikte Fındık Faydaları

Hamilelikte beslenme ne kadar sağlıklı ve dengeli olursa süreç o kadar kolay geçer. Özellikle evde yapılan taze yemekler, vitamin ve mineral açısından zengin olan sebze ve meyvelerin tüketimi bebeğin sağlığı ve anne için oldukça önemlidir. Hamilelikte fındık yemenin faydaları şunlardır:

  • Beyin gelişimini destekler ve bebeğin organ gelişiminin sağlıklı olmasına yardımcı olur.
  • Dolaşım sağlığını destekleyerek kalbi korur.
  • Sinir sistemi için önemlidir ve beyinsel gelişimi destekler.
  • Anne cildini güzelleştirir ve daha nemli kalmasını sağlar.
  • Oluşabilecek sivilce ve aknelerin oluşumunu engeller.
  • Kas ve kemik yapısının güçlenmesini sağlar.
  • Hamilelikte fındık tüketerek bebeğin günlük protein ihtiyacının önemli bir kısmı karşılanabilir.

Hamilelikte Ne Kadar Fındık Yenmeli?

Hamilelik sürecinde 10 adet ya da bir avuç fındık yemek bebek ve anne sağlığını olumlu yönde etkiler. Özellikle hamileliğin ilk üç ayında düzenli tüketilmesi halinde folik asit alımını, bebeğin organ gelişimini, sinir ve dolaşım sistemine büyük katkı sağlar. Bununla birlikte annenin hamilelik sürecinde cilt ve saç sorunlarını önemli ölçüde azalmasına yardımcı olabilir. Fındık ile birlikte siyah üzüm de kan yapıcı etkiye sahiptir. Ara öğün olarak fındık, siyah üzüm tüketilebilir. Ancak doktorun önerisi ile tüketilmekte fayda vardır.

Fındıkta Ne Kadar Folik Asit Var?

Fındığın içerisinde birçok vitamin ve mineralin yanı sıra folik asitte bulunur. 100 gram fındıkta yaklaşık olarak 113 mcg folik asit bulunur ve anne bebek sağlığını olumlu yönde etkileyen kuruyemişlerden biridir. Düzenli tüketilmesi halinde bebeklerin organ gelişimini destekler ve bebeğin alanının daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir