Kadın ve erkeklerin görünüşünü en etkileyen kriterlerin başında saç gelir. Saç rengi, modeli bireyin görünümünü yansıtır. Özellikle yaşın ilerlemesi ile birlkte saçtaki beyazlar artabilir ve bu durumu istemeyen kişiler boyaya başvurabilir. Aynı zamanda saç tipine uygun olmayan ürünlerin kullanımı ya da çok fazla kimyasala maruz kalan saçlar kullanılan ürünlere bağlı olarak hızlı şekilde beyazlamaya başlayabilir. Saç beyazlamasının hızlanması ve erken dönemlerde olmasının en önemli etkeni ise genetik faktördür. Genetik olarak ailede erken yaşta saç ve sakal beyazlaması olan kişilerin de saçları erken dönemde beyazlar. Bir de kişinin hayatı stresli ise, beslenme, uyku düzeni yok ise saç beyazlama oranı hızlı şekilde artar. Kolonya saçı beyazlatır mı sorusu da akıllara sıklıkla gelir. Kolonya yapısı gereği ile içerisinde alkol bulundurur ve yoğun kimyasal içerdiği için saça ve saç derisine zarar verebilir. Çok fazla kolonya saça dökülürse beyazlatma hızını artırabilir ve saç derisini tahriş edebilir. Bu nedenle saçlarla ilgili ya da saç derisi hakkında şikayetler söz konusu ise mutlaka bir uzmana danışmakta yarar vardır. Nadir ya da tek sefer kolonya saça döküldüğünde birden saçlardaki beyazları artırmaz ancak sıklıkla kolonya dökülmesi saç ve sakal beyazlamasına neden olabilir.
Kolonya Saça Sürülürse Ne Olur?
Kolonyanın içerisinde etil alkol ve yoğun kimyasal bulunduğu için cilt ve saç derisinin yapısında değişikliklere neden olur. Özellikle hassas saç derisine sahip olan, kepeklenmeye müsait olan saç derisine kolonya dökülmemelidir. Bireylerin aklına kolonya saça sürülürse ne olur Uzun süre kolonya saça dökülürse saçların renk pigmentinde değişimler meydana gelir ve beyazlayabilir. Aynı zamanda sıklıkla kolonya dökülmesi nedeniyle saçlar kurur, kolay elektriklenir ve saç derisi kuruyarak kepek ve yaraya müsait hale gelir. Bu nedenle sıklıkla saça kolonya sürülmemeli, herhangi bir sağlık problemi görüldüğünde de uzmana görünerek tedavi olunmalıdır. Eğer bireyin saçları hızlı şekilde beyazlamışsa ve saç derisinde hastalıklar varsa nedenleri farklı olabilir. Yeme ve uyku düzensizliği, genetik yapı, stres, hormonal bozukluklar neden olabildiği için kişi en kısa sürede doktora gitmelidir.
Kolonya Saç Döker mi?
Kolonya içerisinde alkol bulundurduğu için saç ve cilde sıklıkla uygulamak zarar verir. Saç ve sakallara fazla uygulanan kolonya kıl köklerinin zayıflamasına, kurumasına neden olur ve dökülmelerini hızlandırır. Bunun yanı sıra ciltte tahrişe ya da yaraya neden olur ve renk pigmentasyonun değişmesine sebep olur. Böylece saç ve sakallarda beyazlama görülür. Kolonya saçı döker mi soruları çoğunlukla merak edilir. Eğer bir kez döküldüyse çok fazla dökülmeye sebep olmaz ancak sıklıkla dökülmesi halinde saç köklerinde saçların zayıflaması ve dökülmesine neden olur.
Saça Kolonya Sürmek Faydalı mı?
Düzenli şekilde saça kolonya sürülmesi faydadan çok zarar verir. Çünkü kolonya içerisinde yoğun kimyasal ürün bulundurur ve içeriğinde bulunan alkol sayesinde saçların zayıflaması, kırılmasına neden olarak hem cansız görünmesine neden olur hem de dökülmeyi artırır. Bu nedenle saça ve cilde sürülen kolonyanın faydadan çok zarar getirdiğini söylemek mümkündür. Eğer saç derisi ya da saçlar ile ilgil herhangi bir problem, sağlık sorunu varsa mutlaka uzmandan destek alınması gerekir.
Sakalı Ne Beyazlatır?
Sakal ve bıyık bölgesine sıklıkla kolonya sürülmesi pigment ve kıl kökünde değişimlere neden olarak beyazlamaya neden olabilir. Bunun yanı sıra saç ve sakalın beyazlama nedeni olarak en büyük etken genetiktir. İkinci sırada ise stres, depresyondur. Üçüncü faktör ise yanlış ürünlerin ve yoğun kimyasal içeren ürünlerin fazla kullanılması olarak sayılabilir. Sakalı beyazlatan ürünler arasında kolonya yer alabilir. Özellikle erkekler tıraş sonrası ferah ve iyi hissetmek için cildine, sakalına kolonya uygulayabilir. Yoğun olarak kullanılması renk değişimi ve ciltte kuruluğa neden olur.