Kadınlar bakımlı ve çekici hissetmek için tüylerinden kurtulmak ister. Özellikle hormon ya da farklı bir hastalık nedeniyle vücutta kıllanma problemi olur. Bu durum fark edilirse öncesinde mutlaka bir uzmana görünmeli, gerekli tahliller yapılmalı ve tedavi olunmalıdır. Tedaviden sonra bu tüyler azalıp tekrar çıkmayabilir. Ancak herhangi bir sağlık problemi yoksa ve çok fazla kıllanma sorunu varsa ağda, epilasyon türleri yapılarak pürüzsüz cilt elde edilebilir. Kişiler kendileri daha profesyonel, sağlıklı ve düzgün şekilde epilasyon yaptırmak için güzellik merkezi ya da kuaförlerden yardım alır. Kadınlar ilk kez epilasyon ya da ağda için gittiğinde çekinebilir ve bu durum oldukça normaldir. Zamanla bu çekinme azalacaktır ve kıllar düzenli profesyonel şekilde alındığı için uzuma süresi azalır hatta bazı lazer epilasyon işlemlerinde tüyler büyük oranda bitebilir.
Kuaföre ağdaya gitmeden önce aynı gün içerisinde duş almak son derece önemlidir. Özellikle genital bölge, kol altına ağda yapılacak ise o bölgeler yıkanmalı ve bölgenin kuru olmasına dikkat edilmelidir. Terleme vs olduğunda da işlem sırasında görevli kurutarak işlemi yapacaktır ancak bölgenin temiz olmasına dikkat etmek gerekir. Eğer kılları kısaltıp gitmek gerekiyorsa kılların çıkış yönünden kesmeye özen gösterilmelidir. Kılların çıkış yönünün tersine alındığında batıklar oluşabilir. Eğer kıllar çok uzun ise epilasyon makasları yardımı ile kesilmelidir. Kuaföre ağdaya gitmeden kıllar alınır mı sorusu en sık merak edilen konulardandır. Eğer kıllar çok küçükse yani yeni çıkıyorsa ağda tam olarak almaz ve bu dönemde ağda yapılmaz. Kılların çok uzun olması da işlemi zorlaştırabilir. Bu durumda makas ile kıllar orta uzunlukta olacak şekilde kesmeli, duş alınmalı ve öyle kuaföre ağdaya gidilmelidir. Bunun dışında gidilecek merkezin temiz, hijyenik koşullarda çalıştığından emin olunmalıdır. Kullanılan tüm ürünlerin kişisel olması, titiz bir çalışma gösterilmesi gerekir.
Ağda İçin Kıl Uzunluğu Ne Kadar Olmalı?
Ağda yapılabilmesi, kılların kökünden çekilebilmesi için yaklaşık olarak 5 mm kıl olması yeterlidir. Daha uzun olması işlemi zorlaştırabilir ve daha kısa olması hatta kıllar yeni çıkıyorsa tam olarak kıl köklerine ulaşmasını önleyebilir. Bu nedenle ağdaya gitmeden önce kıllar ne çok uzun ne de sadece kökü belli olacak şekilde olması gerekir. Aynı zamanda lazer epilasyon, ağda ya da epilasyon çeşitleri yaptırmadan önce o bölgelerin temiz olmasına dikkat edilmelidir.
Ağda Ne Zaman Yapılmalı?
Kılların çıkış dönemleri genellikle regl dönemleri yani hormonların değiştiği dönemle paraleldir. Bu nedenle regl haftası ağda ya da farklı epilasyon yapılması önerilmemektedir. Kılların uzun süre çıkmaması için genellikle regl haftasından bir hafta sonra yapılması önerilir. Böylece epilasyonun etkisi daha fazla görülür. Düzenli ağda yaptırmak hem batık oluşumunu engeller hem de kılların çıkış süresini uzaltır ve zamanla kılların yapısında incelme görülür. Kılları kesin bitirme niyetinde olanlar lazer epilasyon yaptırabilir. Düzenli yapıldığında ve güvenilir yerde doğru şekilde yapılan lazer epilasyon işlemleri işe yarar.
Ağda Yaptıktan Kaç Gün Sonra Kıl Çıkar?
Ağda yapıldığında kıllar kökünden çekilir ve daha pürüzsüz bir görünüm elde edilir. Eğer regl haftasından sonra ağda yapılmış ise kılların çıkış süresi 3-4 hafta çıkar. Ancak regl öncesinde ağda yapılmış ise daha kısa sürede çıkabilir. Bunun dışında tüylenmeye neden olan hormonlar olduğu için farklı nedenlerden dolayı daha geç ya da erken kıllanma görülebilir.
Ağda Yaparken Acımaması İçin Ne Yapmalı?
Ağda ya da epilasyon yapılırken acıyı azaltmak için derin nefes almak ve kendini kasmamak oldukça önemlidir. Kişi kendini kastığında ve nefesi tuttuğunda acı daha fazla olacaktır. Bunun dışında ilk kez ağda, epilasyon yapıldığında acı daha yüksektir ancak düzenli yapıldığında acı hissiyatı daha azalacak, vücut alışacaktır.