İlişkilerin dengede olması ve iki tarafın huzurlu hissetmesi karşılıklı çabaya bağlıdır. Özellikle kişiler sevdiklerini üzmemek için daha özverili davarnır ve onların olmadığı zamanda ilişkilerinde incitecek, zor duruma düşürecek davranışlarda bulunmaz. İster bu ilişki eş, sevgili, aile, çocuklar ister iş ilişkisi olsun tüm ilişkilerde saygı, çaba ve onur kırmaktan kaçınma gerekir. Böylece ilişkilerde kırılma, küsme durumları yaşanmaz ve olabildiğince huzurlu, sağlıklı ve dengeli ilişkiler yaşanabilir. Küs olduğun biriyle barışmak için öncelikle iki taraf da neden küsüldüğünü bilmelidir. Bu neden bilinmediğinde barışma daha zor gerçekleşebilir ve iki tarafın da ne düşündüğü bilinmelidir.
Bir haksızlık varsa ve kişi bunu kabul ediyorsa müsait bir zamanda bunu küs olduğu kişiye yapıcı bir dil ile anlatmalıdır. Küs olduğun biriyle barışmak için ne yapılır sorusunun en net yanıtı sakin, olgun ve çözüm odaklı şekilde sohbet etmektir. Bu sohbette de onu anlamak, empati yapmak ve arada oluşan kırgınlık, küskünlük nedenleri belirlenip olabildiğince kendi durumunu da net bir şekilde karşı tarafa ifade edilmelidir. Böylece ortadaki sorunlar çözülür ve küsler barışma fırsatı yakalayabilir. Ama ne olursa olsun konuşma gerçekleşmiyor ve karşı taraf sürekli reddediyorsa barışmayı ilişkinin bittiğini kabul etmek ve elinden geleni yaptığının bilincinde davranarak karşı tarafa nefes alacak alan yaratması gerekir. Böylece bir zaman sonra halen adım gelmiyorsa olan ilişkiyi kabul edip yola devam etmek de bir seçenek olabilir.
Küs Olduğun Biriyle Barışmak Ne Anlama Gelir?
Aranızın iyi olduğu, vakit geçirmekten keyif alınan kişi ile küsmek bireyi mutsuz, huzursuz ve kötü hissettirir. Bu küslüğü gidermek ve tekrar arayı düzeltmek için yollar arar. Bunun için küs olduğun biriyle barışmak denir ve ilişkinin düzelmesi için bireyin çabasını ifade eder. Çabalayan kişi karşı tarafın eski ilgi, sevgi, saygı, empatisini özleyerek onunla olmak ister. Bu nedenle sevdiği kişiyle barışmak için adımlar atar. Onunla konuşur, ufak süprizler yapar, hediyeler alır, onu tekrar kırmamak için elinden geleni yaparak sevdiği kişiyi ikna etmeye çalışır.
Sevgiliyle Küsken Nasıl Barışılır?
Uzak mesafe ilişkilerini yürütmek daha zordur. Ancak telefonda ya da görüşemeyecek durumda olan sevgililer herhangi bir nedenden dolayı tartışabilir, birbirini kırabilir. Bunu telafi etmek, sevgiliyle barışmak için iki tarafın da sakin bir şekilde düşünmesi, sorunu ortadan kaldırmak için kendi sorumlulukları nedir diye düşünmesi gerelir. Sevgiliyle küsken barışmak için karşı tarafı dinlemek ya da konuşmak istemiyorsa yalvarmamak, birbirine nefes alacak alanların tanınması son derece önemlidir. Eğer iki taraf da konuşmak istiyorsa sırf cevap vermek, kendini savunmak için değil iletişimde eksik olan ne var nasıl giderebilirim yaklaşımı içinde olmak barışmayı kolaylaştıran etkenlerden olabilir. Sevgilinizin önem verdiği konu ya da kişileri acımasızca eleştirmeyin, sevgilinizi değiştirmeye çalışmayın ve maddi manevi konularda baskı yapmayın. İlişki iki tarafın özveri, çaba, sevgi ve sayıgısı ile devam eder. Bunu her zaman hatırlamalı ve sınır koymaktan çekinilmemelidir. Örneğin her bireyin kendine iyi gelen hobisi, uğraşları vardır. Bunlara zaman ayırması, kendi ile vakit geçirmesi hem ona hem de ilişkinize iyi gelecektir.
Küs Kalmak Kaç Gün Sürer?
Arkadaş, aile, eş ya da akrabalarla farklı nedenlerle kırgınlıklar, tartışmalar yaşanabilir. Bunun sonucunda kişiler birbirine küsebilir. Ancak zaman geçtikçe iki taraf da yumuşayabilir, olayların neden sonuçlarını daha iyi görerek karşı tarafa adım atabilir. Bu süreyi aslında tartışma nedeni, durumu belirler. Ancak Peygamber Efendimiz (s.a.v) en çok üç gece küs kalınabilir. Dinimizde kaç gün küs kalmak kaç gün sürer cevabı ise üç gün olarak bilinir ve üç gün geçtiğinde helal olmadığı belirtilir.
Küsler Ne Zaman Barışır?
Dinimizde küs kalma süresinin uzaması halinde helal olmayacağı belirtir. Eğer küslük süresi uzamış ve birey küstüğü kişi ile barışmak isterse bayramlar bunun için çok iyi bir vesiledir. Birbirini arama, ziyaret etme, küslüğü ortadan kaldırmak için atılan bir adımdır. Eğer karşı taraf da isterse barışabilir, tekrar iletişim kurulabilir.